torek, 3. april 2012

Ponosni na Slovenijo?

Danes zjutraj sem videla reklamo za novega Audija. Priporočam ogled - tule. Zanimivo je gledati reklamo za tuj proizvod, ki je bila posneta v Sloveniji. Če dobro pogledaš in če poznaš gorenjske kraje, ugotoviš, da je bila reklama posneta v Bohinju, Škofji Loki in Tržiču. Mogoče celo še kje.

In kaj se je zgodilo? Kar naenkrat so vsi blazno ponosni na Slovenijo. Predvsem seveda tisti, ki živijo v omenjenih treh krajih. Meni pa se je posebej zanimiv zdel eden od komentarjev na youtube: so if i go to slovenia it will be like stepping back into the 1920's?    


Pa se res večkrat zdi, da gre Slovenija nazaj in ne naprej, kajne? Meni se že tako zdi. In vsak dan bolj se čudim tistim, ki s ponosom povejo, da so Slovenci. Na kaj točno naj bi bili ponosni? Aha, na naravne znamenitosti, srednjeveška mesta ... Že prav, ampak kaj pa nam pomaga vse to, če s(m)o ljudje tisočletje pred luno??


Nisem ponosna na Slovenijo. Če bi imela jajca, bi že zdavnaj spakirala in šla. No, o tem pa kdaj drugič ...

1 komentar:

  1. Nič nismo ponosni na Slovenijo...nekateri in vedno več nas je, se je sramujemo!! Da bo jasno.

    Pravilna ugotovitev! SLO se nahaja nekje v letu 1920, tam okrog. Bila je kraljevina SHS in hude krivice ter revščina. En kup neizmerno bogatih, zelo vplivna (pedofilska) Cerkev in množica teptanih in revnih! Tako je tudi sedaj! Kolikor še ni gre proti temu. Kdor ne ve nič o tem pa knjigo v roke. Lp, Tone

    OdgovoriIzbriši